define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Monumentul DADA - Vizitati Judetul Bacau! : Vizitati Judetul Bacau!

Atracții turistice - - Monumentul DADA

Tristan Tzara este pseudonimul poetului şi eseistului român Samuel Rosenstock, născut la Moineşti şi stabilit în Franţa. Tzara a fost cofondatorul mişcării culturale Dadaiste care a condus la o revoluție majoră în artele plastice şi literatură. Tzara a murit în 1963, la Paris, şi este îngropat în Cimitirul Montparnasse.

Generaţia de artişti de după Primul Război Mondial, confruntată pentru prima dată cu ororile unui război care nu dădea semne că s-ar apropia de sfârşit, a fost una din cele mai radicale din istoria umanităţii. Intelectualii, dezertorii, refugiații politici, toţi revoltaţii împotriva absurdităţii acestui conflict, se reunesc în mod regulat în jurul scriitorului român Tristan Tzara, organizatorul Cabaretului „Voltaire”, în Zurich, capitala Elveţiei, pe atunci stat neutru. Vrând să răspundă absurdului prin absurd, ei îşi manifestă revolta mai curând prin provocare, decât prin idei estetice, astfel înfiinţând ceea ce urma să devină curentul artistic „Dada”.

Monumentul DADA a fost ridicat la intrarea în municipiul Moineşti (dinspre Bacău) în cinstea lui Tristan Tzara şi a curentului artistic generat de acesta, la celebrarea a 100 de ani de la naşterea artistului. Monumentul fost realizat de sculptorul german de origine română Ingo Glass.

Monumentul Dada, Moinești

Cordonate GPS:
Latitudine: 46° 29' 38" N
Longitudine: 26° 32' 4" E


METEO

Nu s-au gasit date pentru Bacău (Romania)

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila