Atracții turistice - Agrement si balnear - TRASEUL 300 de scări

Traseul porneşte din staţiune, din apropierea zonei izvoarelor, chiar din dreapta izvorului denumit „300 de scări”. Scările urcă prin pădure uneori abrupt şi în serpentine, alteori mai domol. Din loc în loc sunt zone în care se poate vedea staţiunea şi munţii Nemira. La coborâre, unele porţiuni sunt ceva mai abrupte dar practicabile chiar şi pentru turiştii care vin la odihnă în staţiune, cu toate că unii turişti preferă să se întoarcă pe scări la punctul de plecare. Traseul revine în staţiune prin zona Popasului, aproape de Cascadă şi continuă de-a lungul Cheilor Slănicului până în zona izvoarelor.
Traseul 300 de scări” este cunoscut şi ca „Traseul 5” şi reprezintă de fapt o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului. Fiind destinat relaxării active a turiştilor, traseul „300 de scări” nu necesită pregătire fizică deosebită şi nici echipamente specializate pentru drumeţii montane, cu atât mai mult cu cât porneşte şi se încheie în preajma zonei izvoarelor.
Scările (treptele), mai mult sau mai puţin 300 la număr, sunt în general din piatră dar pe alocuri sunt completate cu unele din beton. Traseul prin pădure nu este dificil şi este accesibil atât vara cât şi iarna. Durata medie a traseului complet este de 2,5 – 3 ore.
Traseul 300 de scări a fost remarcat conform H.G. 77 din 2013, astfel s-au instalat panouri de informare la intrarea pe traseu și la traversarea podețului peste râul Slănic. Podețul peste râul Slănic a fost refăcut și au fost montate balustrade.
Traseul 300 de scari Slanic Moldova Bacau
Cordonate GPS:Latitudine: 46° 13' 25" N
Longitudine: 26° 28' 35" E
Vizitează și:
- Trasee montane în Munţii Nemira
- Pârtia de schi Nemira Slănic Moldova
- TRASEUL 300 de scări
- Sanatoriul Balnear Slănic Moldova
- Parcul din Slănic Moldova
- Izvoarele minerale Slănic Moldova
- Cheile şi Cascada Slănicului
- Mediul de salină – Salina Târgu Ocna
- Izvoarele de apă minerală din Târgu Ocna
- Parcul şi Centrul de tratament balnear Parc Măgura
- Turism montan aferent arealului Târgu Ocna
- Arealul turistic Dărmăneşti
EVENIMENTE
