DESTINATIONS TOURISTIQUES
Târgu Ocna
Târgu Ocna Diversitatea resurselor turistice de care dispune orașul Târgu Ocna determină posibilitatea practicării unor variate forme de turism: Turismul de tratament balnear – este favorizat de existența factorilor naturali de cură, a bazei de tratament din Complexul Balnear Măgura și amenajările pentru tratament realizate de către societatea Salină Târgu Ocna la nivelul orizontului IX. Factori naturali balneoterapeutici: izvoarele de ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice,…
voir plusMunicipiul Moineşti
Municipiul Moineşti Prima atestare documentară a orașului datează din anul 1467. Numele orașului apare și în lucrarea Descriptio Moldaviae a savantului umanist Dimitrie Cantemir. În 1832 este atestat ca târg. În această perioadă s-a format o comunitate evreiască puternică. A rezistat până la instaurarea comunismului. Printre evreii născuți în Moinești se numără Moșe David Iancovici, Mordechai Bernstein, Tristan Tzara și Moses Rosen, fost șef-rabin al…
voir plusMunicipiul Bacau – Reședință de județ
Municipiul Bacău – Reședință de județ Reşedinţă a judeţului cu acelaşi nume, Municipiul Bacău este situat în partea centrală a Moldovei, la doar 9 km în amonte de confluenţa Siret-Bistriţa. Supranumit oraşul lui Bacovia, Bacăul este a treia localitate ca mărime din Moldova, cu o suprafaţă de 43km² şi o populație de aproximativ 150.000 de locuitori (estimare 2011). Oraşul este traversat de drumurile europene E85…
voir plusDărmăneşti
Dărmăneşti Încadrat de munţii Nemira, Ciuc şi Berzunţi, la confluenţa râului Uz cu râul Trotuş, arealul turistic Dărmăneşti cuprinde obiective turistice cu un potenţial de dezvoltare încă neexploatat. Cadrul natural de excepţie, cu rezervaţii naturale şi cu zone sălbatice cum rar se mai întâlnesc, tradiţiile unice şi păstrate cu sfinţenie de dărmăneşteni, dintre care jocul ursului este, fără îndoială, o comoară transmisă ca o moştenire…
voir plusSlănic Moldova
Slanic Moldova Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, Bicarbonat de sodiu, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obținute la expozițiile internaționale de la Paris,…
voir plus