Simpozionul Internațional de Geografie, 27-28 mai 2017
În stațiunea Slănic Moldova, în perioada 27 – 28 mai 2017 s-a desfășurat a doua etapă a Simpozionului Internațional de Geografie ,,Peisaje: percepție, cunoaștere, conștientizare și acțiune” (,,Landscapes: Perception, Knowledge, Awareness and Action”). Evenimentul, care a fost deschis la București pe 26 mai, are drept inițiatori Facultatea de Inginerie, Informatică și Geografie a Universității ,,Spiru Haret” din București și Asociația Profesională de Geografie, Ecologie și Turism ,,Destin Geografic”, printre parteneri numărându-se și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, instituție din subordinea Consiliului Județean Bacău.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, 27 mai 2017, s-au desfășurat întâlniri pe diferite tematici, urmate de vizitarea stațiunii și a zonei turistice Târgu-Ocna, Comănești, Dărmănești și Onești.
Printre temele abordate, în cadrul evenimentului, s-a numărat și turismul. În cadrul simpozionului ,,Promovarea destinației turistice în județul Bacău” s-au dezbătut temele: ,,Brandul localității și managementul destinației turistice” și ,,Oportunități de promovare ale turismului”.
,,Pentru stațiunea Slănic-Moldova, astfel de activități vor deschide oportunitatea de a fi promovată turistic, mai ales că aici, dar și în zonă, există deopotrivă factori naturali de cură, dar și obiective turistice inedite, unele unicat, mai puțin cunoscute. Am trăit aici o experiență interesantă, utilă și de neuitat, alături de studenți români și străini (Franța, Italia, Vietnam, Tunisia etc), care s-au bucurat de cadrul extrem de pitoresc și atrăgător al stațiunii, dar și al împrejurimilor. Mulțumim pe această cale gazdelor noastre, tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a lucrărilor simpozionului”, a declarat lector univ. dr. Mădălina-Teodora Andrei, de la Facultatea de Geografie a Universității ,,Spiru Haret” București, moderatorul lucrărilor de la Slănic-Moldova și principalul organizator al evenimentului.
Simpozionul a reunit specialiști din diverse domenii de activitate precum geografie, economie, turism, arhitectură, urbanism, lingvistică, sociologie, ecologie, științe politice, științe umaniste etc și are deschidere atât pentru mediul academic și universitar, cât și pentru mediul de afaceri, atrâgând participanți din numeroase țări.
Simpozionul a reprezentat cadrul optim pentru a întâlni specialiști, a dezvolta schimburi de experiență și exemple de bune practici, colaborări și parteneriate pentru dinamizarea și extinderea afacerilor.
În urma participărilor Consiliului Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău la târgurile naționale de turism s-a creat o legătură strânsă între reprezentanții serviciului și doamna Mădălina-Teodora Andrei, care este lector univ. dr. în cadrul Facultății de Geografie a Universității ,,Spiru Haret” București; entrepreneurial Learning Manager la USH Pro Business Support Hub și Presedinte Asociatia Profesionala de Geografie, Ecologie si Turism “Destin Geografic”.
În speranța unor colaborări viitoare, îi mulțumim doamnei Mădălina-Teodora Andrei pentru inițiativa de a realiza un eveniment care să pună în valoare frumusețile județului Bacău.