NOUVEAUTÉS
11/06/2021 - Operele de artă plastică din stațiunea Slănic-Moldova
Operele de artă plastică din stațiunea Slănic-Moldova (1) În Parcul Central al stațiunii Slănic-Moldova sunt amplasate o serie de lucrări de artă publică: busturi și sculpturi monumentale din piatră, sculpturi din lemn și busturi din bronz. Prezentare Busturile în piatră ale povestitorului Ion Creangă (1964) și poetului Mihai Eminescu (1965), creații ale sculptorului Vasile Aciobăniței Mera (n.27 aprilie 1924, satul Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, județul…
13/04/2018 - Tristan Tzara, poet și eseist băcăuan
Tristan Tzara (1896-1963) este pseudonimul lui Samuel Rosenstock, poet și eseist român, născut în localitatea Moinești din România și stabilit mai târziu în Franța, cofondator al mișcării cultural dadaiste, care a condus la o revoluție majoră în artele plastice și literare. S. Samyro, o anagramă parțială de la Samy Rosenstock, a fost folosită de Tzara de la debutul său și la începutul anilor 1970. Un…
29/03/2018 - Poetul băcăuan George Bacovia
George Bacovia (1881-1957) a fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Numele său real e George Vasiliu. Poetul s-a născut în casa comerciantului Dimitrie Vasiliu si a Zoei Vasiliul. Copilul în vârstă de doar 6 ani începe să învețe limba germană. Apoi între 1889-1890 urmează clasa întâi la un pension din Bacău. Într-o toamnă rămâne închis o noapte întreagă, din neatenția paracliserului,…
09/03/2018 - Pictorul băcăuan Nicu Enea
Nicu Enea (n. 28 mai 1897, Valea Arinilor, comuna Lucăcești, astăzi comuna Măgirești, județul Bacău – d.16 septembrie 1960, Bacău) a fost un pictor român. S-a înscris inițial la Școala de arte frumoase din București (1921), pe care a frecventat-o cu intermitențe, a frecventat cursurile ținute de George Demetrescu Mirea. Nicu Enea a preferat apoi să studieze la Academia liberă de Pictură, unde țineau cursuri…
23/02/2018 - Toamna Bacoviană
George Bacovia s-a născut în Bacău și este autorul unor volume de versuri și proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira. La început văzut ca poet minor de critica literară, cunoaște apoi treptat o receptare favorabilă, mergând până la recunoașterea sa drept cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei…
09/02/2018 - Festivalul Internațional “Enescu – Orfeul Moldav”, Tescani
Născut în 19 august 1881, George Enescu este sărbătorit de 38 de ani la Tescani, în cadrul Festivalului Internațional “Enescu – Orfeul Moldav”. Artiști de renume, români și străini, vin la Tescani să se inspire, să delecteze publicul, să creeze și să cutreiere acest loc mirific. Festivalul se desfășoară în fiecare an pe parcursul a 3 zile, la care participă și formații ale Filarmonicii “Mihail…
12/01/2018 - Mănăstirea Bogdana
Mănăstirea Bogdana este situată în comuna Ștefan cel Mare, județul Bacău. Ansamblul format din biserica „Pogorârea Sfântului Duh și Sfânta Treime”, paraclisul, stăreția, chilia, turnul clopotniță și zidul de incintă este Monument de arhitectură, fiind inclus în Lista Monumentelor Istorice din România din 2010. În arealul acesteia se găsește și o biserică de lemn clasificată și ea ca monument istoric. Situată pe Valea Trotușului, în comuna Ștefan cel Mare,…
26/05/2017 - Itinerarii turistice în județul Bacău
Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Bacău, a implementat în perioada martie 2011- iunie 2013 proiectul „Promovarea judeţului Bacău (ProBacTur) ca destinaţie turistică: agrement, sănătate, cultură”, cod SMIS 16028, finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, DMI 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”. Obiectivul general al proiectului a vizat valorificarea şi…
16/05/2017 - Legenda stejarului din Borzești, a cărui trunchi se află în biserica « Adormirea Maicii Domnului »
Borzești era un sat din județul Bacău, astăzi, acesta a devenit unul dintre cartierele orașului Onești. Aici s-a născut și a copilărit Ștefan cel Mare. Biserica din Borzești poartă hramul Adormirea Maicii Domnului și a fost construită din inițiativa lui Ștefan cel Mare între 9 iulie 1493 și 12 octombrie 1494. Ștefan cel Mare a ridicat biserica împreună cu fiul său, Alexandru. Biserica din Borzești…
24/05/2016 - Casa memorială “George Bacovia” deschisă din nou publicului
Casa memorială „George Bacovia” este punctul de început al oricărui itinerar cultural băcăuan. Se află în imediata vecinătate a monumentalei statui a lui Ştefan cel Mare, pe fosta stradă a Liceului, actualmente strada George Bacovia, la nr. 13. La 1 octombrie 1971 a fost inaugurată Casa Memorială „George Bacovia”, în ultimii doi ani fiind supusă unui proces de renovare. Pe data de 21 mai la…
19/04/2016 - Tristan Tzara și cultura DADA
În fiecare an, în luna aprilie, în apropierea zilei de naștere a lui Tristan Tzara, se desfășoară la Moinești Simpozionul Internațional și Expoziția Muzeală »Tristan Tzara și cultura DADA », manifestare de prestigiu cultural, la care participă oameni de cultură, poeți, artiști plastici, eseiști, critici și istorici literari, publiciști, cadre universitare, pasionați ai studiului mișcării dadaiste și ai curentelor inovatoare în artele postmoderne de pe toate…
15/03/2016 - Promovarea turismului băcăuan la Târgul Regional de Turism „Vacanța” 2016
Consecvent în promovarea potenţialului turistic al judeţului, Consiliul Județean Bacău a participat, din nou, cu un stand de prezentare a județului, la Târgul de Turism Regional „Vacanța”, ajuns la a 3-a ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 04-06 martie 2016, la Centrul de Afaceri și Expoziţii „Mircea Cancicov” Bacău. Oferta turistică a Consiliului Județean Bacău, pentru această ediție a târgului, a fost valorificată prin intermediul…
24/12/2015 - Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Răchitoasa fost renovată cu fonduri europene
Printr-un program cu fonduri europene în valoare totala de 28.921.431,60 de lei, în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015 s-a derulat un proiect ce a avut ca obiectiv dezvoltarea si promovarea turismului cultural și religios la Ansamblul de Monumente Istorice din zona Moldovei și, în special, a mănăstirii Răchitoasa, care este monument de categorie A, de interes național. Printre activitățile principale realizate prin proiect se…
23/11/2015 - Județul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României 2015
Consiliul Judeţean Bacău, reprezentat prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a participat în perioada 12 – 15 noiembrie 2015, la ediția de toamnă a Târgului Național de Turism al României, eveniment organizat și găzduit de Romexpo cu sprijinul asociatiilor si patronatelor din turism. Scopul participării la acest eveniment l-a reprezentat atragerea unui număr mai mare de turiști în…
24/03/2015 - Stațiunile Slănic Moldova și Târgu-Ocna promovate în cadrul unei broșuri
La Târgul Regional de Turism ,,Vacanța” Bacău, care s-a desfășurat în perioada 20-22 martie 2015, au fost prezentate stațiunile băcăuane Slănic-Moldova și Târgu-Ocna într-o singură broșură, care s-a dovedit a fi deosebit de atrăgătoare prin conținut, imagini și prezentare grafică. Prin intermediul acestor broșuri se urmărește stimularea interesului turiștilor potențiali de a vizita zona turistică a județului Bacău, de a-și petrece vacanțele în stațiunile Slănic-Moldova…
05/01/2015 - Pârtia de schi de la Slănic Moldova a fost asaltată de turiști
În prima săptămână de la deschidere, peste 10 000 de turiști au vizitat pârtia, declarându-se foarte mulțumiți de calitatea acesteia și de serviciile conexe oferite. Pârtia de schi din staţiunea Slănic Moldova are o lungime de 1.414 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri. Pârtia este încadrată în categoria celor uşoare şi, implicit, îi…
08/10/2014 - Stațiunea Slănic-Moldova, pe primele locuri în topul stațiunilor balneare
Asociația Română de Balneologie a întocmit, în anul 2013, un top al stațiunilor balneare din România, stațiunea Slănic-Moldova din județul Bacău aflându-se pe locul cinci, dintr-un total de 34 de stațiuni balneare. Criteriile care au stat la baza evaluării stațiunilor balneare sunt: 1. Accesibilitate, infrastructura, patrimoniu public, management urbanistic, implicarea autoritatilor locale; 2. Existenţa unor structuri de educaţie şi cercetare ştiinţifică aflate în legătură cu centre…
03/09/2014 - Casa Memorială „George Bacovia” este în renovare
Au fost demarate lucrările de intervenție, consolidare și reparații capitale la Casa Memorială „George Bacovia”, care cuprind consolidarea întregii structuri de rezistență, refacerea fundațiilor, înlocuirea acoperișului, iar la interioare va fi refăcut, după un proiect unic, întregul ansamblu. De asemenea, vor fi refăcute cele doua verande (intrări), dușumelele, plafoanele, instalația electrică, cât și cea de încălzire. Va fi tencuit și văruit la exterior și interior….
14/04/2014 - Judetul Bacau a găzduit Olimpiada Națională de Geografie
Județul Bacău a găzduit, în perioada 06-12 aprilie 2014, ediția a XXXIV-a Olimpiadei Națională de Geografie, la care au participat 220 de elevi, 42 de profesori însoțitori și 40 de membrii ai Comisiei Naționale de Organizare și Evaluare. Olimpiada a avut ca tema „Cunoașterea, promovare și valorificarea specificului geografic a potențialului turistic băcăuan prin activități extracurriculare, cu ocazia organizării în județul Bacău a fazei…
08/03/2014 - Recepția lucrărilor la Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova
Pe data de 6 martie 2014, a avut loc la Slănic Moldova conferința de presă prilejuită de recepția lucrărilor la proiectul ”Schi Parc Slănic Moldova”. La conferinței de presă s-a pus accentul pe importanța pârtiei de schi Nemira din perspectiva turismului de sănătate și al celui de agrement, care va fi un element în plus de atracție pentru turiștii care vizitează zona. Proiectul ”Schi Parc…
19/03/2013 - Participation de Bacau County a Fair Tourisme de la Roumanie, Printemps édition 2013
Pendant 14-17 Mars 2013 County Council Bacau a participé à nouveau à Foire du Tourisme de la Roumanie qui s’est tenue au Centre des expositions Romexpo de Bucarest. Rappelez-vous que l’année dernière , le comté de Bacau Conseil , assisté de l’automne édition Foire du Tourisme de la Roumanie . La participation a eu lieu à travers le projet «Promouvoir Bacau County ( ProBacTur )…
19/03/2013 - Participation of Bacau County at the Tourism Fair of Romania, Spring 2013 edition
During 14-17 March 2013 Bacau County Council participated again at Tourism Fair of Romania < / strong > held at the Exhibition Centre Romexpo Bucharest .. Remember that last year, Bacau County Council , attended the Autumn edition Tourism Fair of Romania < / strong>. Participation took place through the project » Promoting Bacau County ( ProBacTur ) as a tourist destination : leisure ,…
19/03/2013 - Die Teilnahme in Bacau Grafschaft Tourismus-Messe von Rumänien, Frühjahr 2013 Ausgabe
Während 14-17 März 2013 Bacau County Council nahm wieder Tourismus-Messe in Rumänien auf dem Messegelände Romexpo Bukarest .. Denken Sie daran, dass im vergangenen Jahr , nahmen Bacau County Council, die Herbst-Ausgabe Tourismus-Messe in Rumänien . Die Teilnahme erfolgte im Rahmen des Projekts « Förderung Bacau County ( ProBacTur ) als Reiseziel : Freizeit, Gesundheit, Kultur « , die von der Regionalen Operationellen Programms finanziert , Priorität…
19/03/2013 - Participarea judeţului Bacău la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară 2013
În perioada 14-17 martie 2013, Consiliul Judeţean Bacău, a participat, din nou, la Târgului de Turism al României organizat la Centrul Expoziţional ROMEXPO, Bucureşti.. Amintim faptul că anul trecut, Consiliul Judeţean Bacău, a participat la ediţia din toamnă a Târgului de Turism al României. Participarea a avut loc prin proiectul „Promovarea judeţului Bacău (ProBacTur) ca destinaţie turistică: agrement, sănătate, cultură”, finanţat prin Programul Operaţional Regional,…
27/11/2012 - Nationale Tourismus-Messe
Bacau territoriale Verwaltungseinheit besuchte die Nationale Tourismus-Messe in Bukarest, bei der Durchführung von Aktivitäten im Zusammenhang mit dem Projekt « Förderung von Bacau (ProBacTur) als Reiseziel:. Freizeit, Gesundheit, Kultur – SMIS Code 16 028 »
27/11/2012 - National Tourism Fair
Bacau Territorial Administrative Unit attended the National Tourism Fair in Bucharest, during the implementation of activities related to the project « Promotion of Bacau (ProBacTur) as a tourist destination: leisure, health, culture – SMIS code 16 028. »
27/11/2012 - Salon national du tourisme
Bacau unité administrative territoriale participé à la Foire nationale du tourisme à Bucarest, lors de la mise en œuvre des activités liées au projet «Promotion de Bacau (ProBacTur) en tant que destination touristique: les loisirs, la santé, la culture – Code SMIS 16 028. »
27/11/2012 - Targul National de Turism
Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Bacau a participat la Targul National de Turism de la Bucuresti, cu ocazia implementarii unei activitati aferente proiectului ”Promovarea judetului Bacau (ProBacTur) ca destinatie turistica: agrement, sanatate, cultura – Cod SMIS 16 028”.