Casa memorială “George Bacovia” deschisă din nou publicului

Casa memorială „George Bacovia” este punctul de început al oricărui itinerar cultural băcăuan. Se află în imediata vecinătate a monumentalei statui a lui Ştefan cel Mare, pe fosta stradă a Liceului, actualmente strada George Bacovia, la nr. 13. La 1 octombrie 1971 a fost inaugurată Casa Memorială „George Bacovia”, în ultimii doi ani fiind supusă unui proces de renovare.
Pe data de 21 mai la ora 21.00 a fost redeschisă Casa memorială „George Bacovia”, cu ocazia evenimentului „Noaptea muzeelor”. “Noaptea muzeelor” este un eveniment în cadrul căruia muzeele, casele memoriale și galeriile de artă invită gratuit vizitatorii să participe la diverse expoziții și activități, pe parcursul la câteva ore, începând de seara și până în noapte târziu.
Casa memorială „George Bacovia” se află în administrarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” și a fost închisă începând din iunie 2014 pentru realizarea de lucrări de intervenție, consolidare și reparații capitale. Acestea au cuprins consolidarea întregii structuri de rezistență, refacerea fundațiilor, înlocuirea acoperișului, iar la interioare a fost refăcut întregul ansamblu.
De asemenea, au fost refăcute cele doua verande (intrări), dușumelele, plafoanele, instalația electrică, cât și cea de încalzire. A fost tencuit șivăruit la exterior și interior. Pe lângă lucrările specifice de la clădire, a fost refăcut și spațiul exterior, trotuare, spațiul verde. Lucrarea a fost finanțată de Consiliul Județean Bacău.

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila