Județul Bacău, promovat la Târgul de Turism al României 2015

Consiliul Judeţean Bacău, reprezentat prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a participat în perioada 12 – 15 noiembrie 2015, la ediția de toamnă a Târgului Național de Turism al României, eveniment organizat și găzduit de Romexpo cu sprijinul asociatiilor si patronatelor din turism.
Scopul participării la acest eveniment l-a reprezentat atragerea unui număr mai mare de turiști în județ, printr-o promovarea a obiectivelor turistice pe care le deține judeţul Bacău, precum și pentru asigurarea vizibilității de către Consiliul Județean Bacău, celor a dou[ proiecte implementate finanțate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.
În cadrul proiectului intitulat „Promovarea judeţului Bacău (ProBacTur) ca destinaţie turistică: agrement, sănătate,
cultură”, au fost promovate 3 pachete turistice integrate de produse şi servicii reprezentative:
,,Turismul de agrement şi balnear’’, constituit din produse turistice de agrement precum Turismul montan aferent arealului Tîrgu Ocna şi Slănic Moldova şi arealul turistic Dărmăneşti, lacul de acumulare ,,Poiana Uzului’’, asociate cu tratament balneo-terapeutic oferit nu numai de staţiunea Slănic Moldova ci şi de oraşul Tîrgu Ocna.
Al doilea pachet turistic reprezentativ pentru judeţul Bacău este ,,Turismul Cultural’’. Proiectul are in vedere promovarea: Centrului de Cultură “Rosetti Tescani – George Enescu” din Tescani şi casele memoriale din Bacău ale poetului „George Bacovia”, si a pictorului „Nicu Enea”. De asemenea, Muzeul etnografic din curtea bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” si Castelul familiei Ştirbei, din Dărmăneşti.
Pachetul turistic numit ,,Turismul ecumenic’’, promovează o parte din cele 24 de lăcaşe de cult din oraşul Tîrgu Ocna, printre care se numără: Biserica ortodoxă Sfânta Varvara, situată în mina de sare “Trotuş”, Mănăstirea Măgura Ocnei, Biserica Precista, Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva, Biserica Buna Vestire. Pachetul cuprinde şi Biserica din Borzeşti, Biserica Precista din Bacău, fosta Biserica Sfânta Fecioară din Bacău, pe ruinele căreia s-a ridicat biserica catolică Sfântul Neculai, Biserica Sfântul Ioan din Bacău, Biserica catolică din Oituz, vechile biserici ortodoxe din Hârja şi Poiana Sărată, Mănăstirea Bogdana din comuna Ştefan cel Mare, Mănăstirea Caşin, Mănăstirea Ciolpani şi Mănăstirea Runc, de lângă Buhuşi, Mănăstirea de la Răchitoasa.
Iubitorii sporturilor de iarnă au aflat informații despre Proiectul „Schi Parc Slănic-Moldova” realizat prin asocierea dintre Consiliul Județean Bacău și Primăria orașului Slănic-Moldova. Vizitatorii standului au fost plăcut impresionați de informațiile primite cu privire la pârtia de schi ,,Nemira”, cea mai recentă și mai importantă investiție în turismul băcăuan. Amplasamentul, dimensiunile și gradul de dificultate ușor al pârtiei, dar și dotările acesteia reprezentate de instalația de telescaun, tunurile de zăpadă și existența nocturnei au determinat reacții pozitive la adresarea invitației de a vizita pârtia de schi în sezonul 2015 – 2016. Totodată, turiștii s-au aratat interesați de tratamentele pe care le pot efectua pentru diferite afecțiuni în stațiunile Slănic-Moldova și Tîrgu-Ocna, precum și de modalitățile de petrecere a timpului liber. În acest sens, reprezentanții județului Bacău le-au pus la dispoziție materiale de promovare printre care s-au regăsit broșuri, pliante,DVD-uri care conțin filme cu obiectivele din județ, prezentări video și le-au transmis informații despre site-ul de promovare www.bacaulturistic.ro, unde pot fi găsite date despre localizarea gps a obiectivelor turistice.
În cadrul târgului au fost distribuite și broșurile ,,Stațiunile băcăuane, oaze de sănătate și relaxare pentru toate anotimpurile. Slănic-Moldova și Târgu-Ocna, stațiuni turistice de interes național” și ,,Pârtia de schi Nemira”, ambele aflate la cea de-a doua ediție, care cuprind printre altele: scurta prezentare, factori naturali de cură, atracții turistice, trasee montane, împrejurimi, evenimente, baze de tratament și agrement, căi de acces etc. De asemenea, a fost realizat un pliant care prezintă principalele trasee turistice din zona munților Nemira, alături de sfaturile pentru turiștii care se deplasează pe trasee montane în sezonul de vară.
Atracţiile şi obiectivele turistice au fost prezentate pe toată perioada de desfăşurare a târgului şi au atras vizitatorii care au trecut pragul Romexpo. Unii dintre aceștia s-au arătat încântați de posibilitatea de a petrece concediile în judeţul Bacău, după ce au descoperit frumuseţea locurilor din această zonă a Moldovei.
Prin prezenţa judeţului Bacău la Târgul de Turism al României, a existat posibilitatea de a face cunoscute, potenţialilor turişti atât români cât şi străini, valenţele cultural spirituale şi peisajele unice mirifice cu izvoare de ape minerale curative ale judeţului Bacău, adevărate mărturii ale unei destinaţii turistice atractive şi importante, trezindu-le acestora interesul pentru a descoperi judeţul Bacău.

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila