Promovarea turismului băcăuan la Târgul Regional de Turism „Vacanța” 2016

Consecvent în promovarea potenţialului turistic al judeţului, Consiliul Județean Bacău a participat, din nou, cu un stand de prezentare a județului, la Târgul de Turism Regional „Vacanța”, ajuns la a 3-a ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 04-06 martie 2016, la Centrul de Afaceri și Expoziţii „Mircea Cancicov” Bacău.
Oferta turistică a Consiliului Județean Bacău, pentru această ediție a târgului, a fost valorificată prin intermediul unui stand expozițional dezvoltat în baza experienței acumulate de-a lungul timpului și mai ales a experienței obținute în cadrul edițiilor anterioare.
Scopul participării la acest evenimentt a fost acela de a promova obiectivele turistice pe care județul Bacău le deține în patrimoniu: muzee, case memoriale, mănăstiri, biserici, arii protejate, zone de agrement; precum și de a asigura sustenabilitatea proiectului implementat de către Consiliul Județean Bacău în perioada 2011 – 2013, „Promovarea judeţului Bacău (ProBacTur) ca destinaţie turistică: agrement, sănătate, cultură”, cu finanțare din Programul Operațional Regional 2007 – 2013.
Prin această participare la târg, Consiliul Județean Bacău își propune să promoveze judeţul prin etalarea frumuseţilor naturale pe care le deţine și să atragă turişti în această zonă pitorească. Pentru a-i convinge pe vizitatori să treacă pragul standului și că merită să-și petreacă timpul liber prin Bacău, Consiliul Județean a venit în întâpinarea lor cu o serie de materiale informative. Noutatea față de edițiile anterioare a constitut-o prezentarea unei broșuri în limba engleză și franceză, al cărei scop este de a mări vizibilitatea obiectivelor turistice semnificative din judet, pentru vizitatorii străini. Aceasta va fi distribuită și în cadrul ediției de toamnă a târgului de turism al României, unde vor fi prezenți, atât expozanți cât și turiști străini.
La această ediţie a Târgului de Turism „Vacanța”, Judeţul Bacău a atras un număr mare de vizitatori, impresionând prin frumuseţea standului şi prin ineditele materiale informative despre obiectivele turistice din zonă. Materialele de promovare au fost reprezentate de broșuri de prezentare a obiectivelor turistice din județ și pliante cu destinații și atracții turistice.
Pe parcursul celor trei zile de târg, în cadrul standului a fost prezentat bogatul patrimoniu cultural, istoric şi natural: muzee şi colecţii muzeale, turismul ecumenic și turismul ecleziastic, parcurile şi ariile naturale din judeţ. Cei mai mulți dintre vizitatorii standului au fost interesați de modalități de petrecere a timpului liber în natură, județul Bacău benificiind de peisaje pitorești, atât de munte cât și de câmpie. Parcul din Slănic Moldova a trezit interes datorită suprafeței impresionante precum și a imaginilor pitorești date de mediul natural care este permanent îngrijit, precum și de dotările acestuia. Iubitorii plimbărilor prin natură au fost interesați și de Traseul 300 de scări, care se găsește tot în Slănic Moldova și nu are un grad de dificultate ridicat. Biserica „Preasfânta Treime” din Oituz, precum și biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Borzești, au fost impresionante pentru vizitatori, ieșind în evidență prin arhitectura monumentală.
Prezenţa la acest eveniment s-a concentrat şi pe relaţia cu agenţiile de turism, oferindu-le consultanţă în conturarea itinerariilor turistice care conţin şi destinaţia județul Bacău. Deasemenea au fost realizate contacte cu specialiști în domeniu pentru a consolida prezența turismului băcăuan pe harta turistică națională. Scopul principal al participarii la eveniment a fost stabilirea unor contacte cu diverse instituții, asociații locale sau din împrejurimi, în vederea realizari unor proiecte comune de promovare a turismului băcăuan.
Participarea la această ediţie a târgului a avut rezultatele așteptate, realizându-se premisele pentru concretizarea unor activități care, pe termen lung, vor aduce un plus de valoare turismului băcăuan.

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila