Recepția lucrărilor la Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova

Pe data de 6 martie 2014, a avut loc la Slănic Moldova conferința de presă prilejuită de recepția lucrărilor la proiectul ”Schi Parc Slănic Moldova”. La conferinței de presă s-a pus accentul pe importanța pârtiei de schi Nemira din perspectiva turismului de sănătate și al celui de agrement, care va fi un element în plus de atracție pentru turiștii care vizitează zona.

Proiectul ”Schi Parc Slănic Moldova” a fost realizat de Judeţul Bacău în parteneriat cu Oraşul Slănic Moldova și a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Pârtia de schi Nemira este situată în partea de nord a staţiunii Slănic Moldova, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime pe înclinare de 1414m, lăţime medie de 38m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17,6%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.
Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto și serviciu de salvamont.

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila