Turismul băcăuan promovat la Târgul Regional de Turism Vacanța Bacău 2015

În perioada 20-22 martie 2015, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii “Mircea Cancicov” Bacău s-a desfășurat a doua ediție a Târgului Regional de Turism “Vacanța“ Bacău. Evenimentul a fost organizat de către S.C. Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău S.A. şi Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism.

Consiliul Județean Bacău a fost prezent la eveniment prin intermediul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău. Împreună cu reprezentanții primăriilor orașelor Slănic Moldova și Târgu Ocna, au fost prezentate principalele obiective turistice din județul Bacău. Proiectele „Probactur (Promovarea judeţului Bacău ca destinaţie turistică: agrement, sănătate, cultură)” și „Schi parc Slănic Moldova” realizate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007-2013 au fost de asemenea promovate la Târgul Regional de Turism.
La ediția din acest an, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a prezentat, în premieră, broșuri de promovare a stațiunilor Slănic Moldova și Târgu Ocna precum și a pârtiei de schi Nemira, realizate în colaborare cu specialiști în domeniu.
În cadrul evenimentului a avut loc o conferință de presă pentru lansarea „Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Județul Bacău”, care a avut-o ca invitată pe Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România. Printre membrii fondatori se numără Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, Patronatul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Patronatul Firmelor de Turism și Alimentație Publică Bacău, oagenție de turism și uncomplex hotelier din Bacău. Membrii asociației s-au referit la o serie de modalități și strategii concrete de promovare și dezvoltare a potențialului turistic de care beneficiază județul Bacău, de redresare a turismului balnear și de agrement în stațiunile băcăuane.

Participarea Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău la Târgul Regional de Turism „Vacanța” Bacău a fost un prilej de promovare a obiectivelor turistice băcăuane și de realizare unui dialog util cu participanții interesați de posibilitățile de petrecere a timpului liber în județul Bacău.

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila