define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Mânăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt - Vizitati Judetul Bacau! : Vizitati Judetul Bacau!

Atracții turistice - - Mânăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt

Mănăstirea este situată la o altitudine de 900 metri, pe muntele Bolovanu, la aproximativ 10 kilometri de staţiunea Slănic Moldova. Iniţiatorii şi susţinătorii principali ai construcţiei au fost doi cetăţeni americani, de origine română, Vasile şi Catinca Gavrilă. Episcopia Romanului a dat binecuvântarea pentru înfiinţarea mănăstirii cu obşte de călugări şi a întocmit formele necesare în anul 2000, când s-a deschis şantierul pentru începerea lucrărilor. Nu există informaţii certe că pe acel loc s-ar mai fi aflat în vechime aşezământ monahal.

Hramul bisericii este „Sfântul Ştefan cel Mare”, iar al paraclisului „Schimbarea la Faţă”. Construcţia bisericii este finalizată, iar pictura în frescă a fost realizată de Lichi Vică din Comăneşti.

Clădirea are parter, etaj și mansardăși este acoperită cu tablă. La capătul de răsărit al corpului de chilii este construit paraclisul pentru slujire în toate anotimpurile.

Paraclisul mănăstirii are spațiul interior repartizat în altar și naos, lateral adaugându-se un pridvor închis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat, iar clopotele sunt așezate pe un schelet metalic.

 

Cult: ortodox

Hram: Sfântul Ştefan cel Mare și Sfânt

Adresă: Loc. Slănic Moldova, județul Bacău, 605500
Telefon: 0745.432. 554

Accesul: Este situată lângă oraşul Băile Slănic. Din Cerdac, mergând spre Slănic, exisstă un indicator care ne informează că drumul forestier pe care intrăm duce după 6 km în muntele Bolovanu unde este construit aşezământul monahal.

Program de vizitare: Vizitarea Monumentelor de cult este posibilă oricând în intervalul orar 8:00-20:00.

Mănăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt, Slănic-Moldova

Cordonate GPS:
Latitudine: 46° 14' 15" N
Longitudine: 26° 30' 43" E


METEO

Nu s-au gasit date pentru Bacău (Romania)

Dezvoltarea durabila

Dezvoltarea durabila